Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

210 participants s’han donat cita a la tercera edició de la Marxa de l’Esparver Cendrós

La marxa ha estat organitzada pel Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell amb la col·laboració de L'Ajuntament de Bellcaire

DIUMENGE 29 SETEMBRE 2019

210 participants s’han donat cita a la tercera edició de la Marxa de l’Esparver Cendrós el diumenge 29 de setembre a Bellcaire d’Urgell.

Organitzada pel CEBU Bellcaire (Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, la marxa s’ha posat en moviment a les 9 del matí des de la plaça de l’Ajuntament. Els participants han pogut optar entre dos distàncies sense cap mena de dificultat tècnica: una de 20 kilòmetres i l’altra d’11 amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament. Els recorreguts transitaven gairebé íntegrament per camins de terra i paisatges de conreus, canals, trinxeres i sèquies, i per primer cop s’ha circulat per la serra d’Almenara, en un trajecte que ha transitat pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita, i en el que es s’ha pogut gaudir d’un espai natural declarat, que té una fauna i una botànica molt concreta, com el mateix esparver cendrós, que s’estableix en aquesta zona durant la primavera i l’estiu.

Tothom ha valorat molt positivament la marxa pels seus paisatges i l'excel·lent organització. La jornada s’emmarcava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, i concretament encetava el cicle de tardor de les mateixes.