Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25a Nit de la Sardana a Bellcaire d'Urgell

Bellcaire acollirà la gran cita sardanista el 16 de novembre

DIJOUS 24 OCTUBRE 2019

Una festa molt especial pel sardanisme lleidatà que arriba aquest any a la seva 25a edició. La Nit de la Sardana reuneix a tots els sectors en una nit que pretén ser l’aparador de la dansa catalana a la demarcació de Lleida. Una edició molt especial amb importants novetats que pretén actualitzar una consolidada festa en què tothom, de totes les edats i sectors, se sentin identificats i representats i alhora puguin trobar el seu punt de participació. Una festa dissenyada sense interrupcions perquè tothom si s’hi sumi i participi de les diferents activitats.
 
L’acte sardanista s’iniciarà a les 6 de la tarda amb el Sardajove, conjunt d’activitats encarades a les colles sardanistes més joves. Des de l’organització es marca com a objectiu principal donar un espai als dansaires més joves dins aquesta festa i ajudar a crear vincles de coneixença entre els joves de les diferents poblacions en un context diferent del de la competició. 
 
Una de les novetats en aquesta edició és el nou format dissenyat per a la participació de tothom que hi vulgui assistir independentment de l’edat. L’organització canvia el tradicional concert encarat al públic adult per una activitat participativa oberta a tot el públic assistent a la festa. Així a les 7 de la tarda, el Sextet de Cobla, formació musical composta per músics de diferents cobles, complementats amb altres instruments, oferiran un taller d’acostament als instruments de cobla i un conte musicat.
 
Seguidament, i en el mateix pavelló es procedirà al lliurament dels premis i reconeixements del 45è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, amb alguna novetat en el seu format i presentació.
 
Amb l’inici del sopar de la Nit de la Sardana es lliuraran els Premis Rotllana i Sardalleida. En el transcurs del sopar els assistents participaran en el “Rosco Sardanista”, que s’editarà de nou gràcies a la bona acceptació que ha tingut aquests darrers anys.
 
A les acaballes del Sopar s’inicien les activitats de nit amb la Gimcana Lliure oberta a tothom que vulgui participar-hi. Ballada de sardanes, danses tradicionals i altres activitats amb el Sextet de Cobla, conjuntament amb el lliurament dels premis del “Rosco Sardanista" i del concurs a les xarxes “25 nits” tancarà el programa.
 
Per a qualsevol informació o reserva del sopar podeu contactar amb la secretaria de la federació al telèfon 973 711 975) o al correu electrònic federació@sardalleida.cat.

Fes la teva reserva en línia clicant en el següent enllaç:
https://forms.gle/VEdijF6G51Tt4YUB9

#nitdelasardana2019