Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bellcaire recupera el tradicional Sopar de Cassoles per Festa Major

La Festa Major de setembre va tenir lloc del 9 al 12 de setembre amb un munt d'actes per a tothom

Sopar de Cassoles al Poliesportiu Municipal
Sopar de Cassoles al Poliesportiu Municipal

DILLUNS 12 SETEMBRE 2022

La Festa Major de setembre de Bellcaire d'Urgell ha marcat un llarg i intens cap de setmana ple d'activitats per a tots els públics. 

Va començar el divendres al vespre amb el consolidat CorretapesCarrers i bars de Bellcaire es van omplir amb l'acompanyament d'una batukada molt animada per part del grup Sambala. Hi van participar el Bar Restaurant Poliesportiu, la Pizzeria da Giovanni, el Restaurant Braseria Bellcaire i el Bar de les Piscines. Tothom es va llepar els dits assaborint les variades propostes que van oferir.

Dissabte al matí es va convocar el Concurs de Pintura ràpida, amb un primer premi de 500 euros. L'obra guanyadora va ser de Manel Quinquillà. Josep López va quedar segon, i Amèlia Martí, tercera. També va tenir lloc el Torneig de Partides Ràpides d'escacs i una visita guiada al Pedrís organitzada per PonentXperience. A la tarda va haver una exhibició castellera al Camp d'Esports de la mà dels Minyons de l'Arboç.

A la nit, es va recuperar el tradicional Sopar de cassoles de Bellcaire, que va aplegar ahir unes 400 persones al Poliesportiu. El Trio Solimar va amenitzar el final del sopar amb les seves cançons. Durant la pandèmia no es va poder celebrar el sopar, i s'havia optat per repartir racions que els veïns i veïnes van menjar a les seves cases.

Diumenge, diada d'11 de setembre, es va celebrar l'eucaristia amb les cançons de les corals Flor de Lli de Linyola i Bellcant de Bellcaire. Després tothom va anar a les piscines a fer el vermut de Festa Major amenitzat pel grup musical Somnis. A la tarda es van ballar sardanes a la Plaça Major amb la cobla Vents de Riella i en acabar es va repartir coca i xocolata. A la nit es va contemplar un espectacular castell de focs de Pirotècnia Catalana.

Dilluns van gaudir els més petits del poble. Al matí es van instal·lar diversos inflables al Poliesportiu i a la tarda van cantar i ballar amb l'espectacle "Explosive" del grup La Cremallera. Al matí també es va fer una caminada cap a la serra organitzada per la Penya Barça que va acabar amb un bon esmorzar.

Les festes de nit van ser un dels punts forts de la Festa Major gràcies als DJ's i grups que van portar el Jovent de Bellcaire. Divendres van pujar a l'escenari de la Pista descoberta el Grup Crit i Porto Bello, i per acabar, DJ Jordi Bosch i DJ Paris. Dissabte va seguir la festa amb les sessions de DJ Santi Roig, DJ Cosmik, Taydleon i DJ Paris. 

L'orquestra Junior's es va fer càrrec del ball de Festa Major el diumenge al Poliesportiu. El seu repertori musical va ser molt ampli amb una espectacular posada en escena. Les seves cançons van deleitar el públic i van omplir la pista.

Durant tot el cap setmana es va poder visitar l'exposició d'Antoni Batalla amb el nom "Ahir i avui en Blanc i Negre" a la Sala d'exposicions de l'Ajuntament. La mostra constava majoritàriament d'un conjunt de quadres fets per l'artista a casa durant la pandèmia utilitzant pintura acrílica.