Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit d'assistència a FiraBell

Unes 5000 persones van assistir a la tercera edició de Firabell

DIMECRES 05 JUNY 2019

Èxit rotund de la 3a edició de Firabell, la Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d’Urgell. El certamen està consolidat i ha assolit els 5.000 visitants. S'hi han pogut veure 60 stands, 40 dels quals han estat d'empreses o entitats locals. 

Durant tota la jornada hi han hagut múltiples activitats i xerrades per potenciar els productes de proximitat. També, exposicions com la mostra d'eines tradicionals del camp de Ramon Teixidó. 
La plaça del Mercat ha estat plena de moviment durant tot el dia: degustacions, tallers, jocs, concursos, recreacions històriques dels "Miquelets"... 

I la gran novetat d'enguany ha estat la recuperació del plat típic lleidatà PICADILLO de corder, que s'ha pogut assaborir al dinar popular. S'han preparat més de 350 racions gràcies a l'equip de cuiners liderats pel xef Sergi de Meià i el suport del xef Jordi Moré que han recuperat aquesta deliciosa recepta històrica lleidatana que es coneix des del segle XVIII, i elaborada amb productes de proximitat. Tothom qui ho ha provat, se n'ha llepat els dits.

La inauguació va anar a càrrec de l'alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort, i el director dels SSTT de Treball i Família, Joan Santacana. Els actes han començat dissabte amb un sopar popular a la plaça del Mercat acompanyat de les havaneres del grup La Ribera. També es va repartir rom cremat a tothom. 

La sala d'exposicions de l'Ajuntament ha acollit durant el cap de setmana una mostra d'obres de diferents estils d'Antoni Batalla. L'artista de la Sentiu ha obsequiat a l'alcalde Jaume Montfort amb un quadre sobre Firabell utilitzant la tècnica 3D.