Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FiraBell recupera la presencialitat i omple els carrers de Bellcaire

La fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire tanca la cinquena edició amb més de 3.500 visitants

Expositors a la Plaça del Mercat de Bellcaire a FiraBell
Expositors a la Plaça del Mercat de Bellcaire a FiraBell

DIUMENGE 26 SETEMBRE 2021

Gran ambient durant tot el diumenge pels carrers de Bellcaire. Els visitants de FiraBell, la Fira del comerç, indústria i artesania i productes de proximitat, van poder passejar per la setantena d’expositors repartits entre els diferents espais de la fira, la majoria d’empreses del municipi.

Els vehicles històrics i els Mustang van ser els protagonistes al carrer del Nord. El carrer Major es va convertir en un espai medieval amb mostra d’oficies artesans. I la plaça del Mercat, el centre neuràlgic de FiraBell. El públic va gaudir de diverses activitats i espectacles, com les accions d’Alea Teatre. I els més petits també han pogut jugar als jocs de fusta gegants. Per dinar es va servir el tradicional Picadillo de Bellcaire, supervisat pel cuiner Sergi de Meià.

Autoritats davant les melmelades de Veritfruit

La cinquena edició de FiraBell es va inaugurar amb la presència de Bernat Solé, delegat del Govern a Lleida. Les autoritats, guiades per l’alcalde Jaume Montfort, van fer un recorregut pels diferents espais de la Fira. A la plaça Major es van trobar amb els Trabucaires de Solsona. Al carrer Nord van passejar entre els cotxes exposats del Club de Vehicles Històrics de Lleida i l’exposició de mustangs del club Amics del Mustang. A continuació, van veure l’exposició d’eines del camp a casa del sr. Ramon Teixidó, i després van visitar tots els stands ubicats a la Plaça del Mercat.

Aspecte de la Plaça del Mercat durant FiraBell

Un dels estands on més activitats es van realitzat ha estat el de l’Associació de Venda de Proximitat. S’hi va disputar el tradicional concurs de menjar síndria que va generar molta expectació. També es va convocar un concurs de melmelades i la guanyadora va ser Maria Torrent. Van ser molt interessants els diàlegs sobre els oficis de la carn i el tallar pràctic de desossar i tallar diferents parts del corder i conill, i un tast de vins. Durant tota la jornada hi va haver una demostració de cuina solar i de destil·lació de plantes medicinals amb alambí tradicional de coure.