Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FiraBell, VIII Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat

Programa d'activitats, 2 de juny del 2024 a Bellcaire d'Urgell

DIVENDRES 24 MAIG 2024

Salutació

Benvolguts veïns, veïnes i visitants,

Com a alcalde de Bellcaire d'Urgell és tot un orgull donar-vos la benvinguda a FiraBell, la fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat. Aquesta mostra, que us presentem en la seva vuitena edició, és una celebració del nostre esperit comunitari, la nostra tradició emprenedora i la qualitat dels productes que oferim. FiraBell és un aparador de prestigi per als nostres comerciants i artesans locals, però és també una oportunitat per al visitant per descobrir la riquesa i la diversitat dels productes de proximitat. Aquí hi podreu trobar des de les més exquisides creacions artesanals fins als productes més innovadors de la nostra indústria local. Cada estand, cada parada, és una mostra de l'esforç i la dedicació dels nostres convilatans. En definitiva, ens alegra immensament veure com aquest esdeveniment contribueix a l'enfortiment de la nostra economia local i a la promoció de les nostres tradicions i cultura. Vull agrair a tots els expositors la seva participació i dedicació, així com a tots els organitzadors que han treballat incansablement perquè FiraBell sigui un èxit per vuitena vegada. També us vull donar les gràcies a tots vosaltres, visitants, per ser part d'aquesta celebració. Sense la vostra presència i suport, res d'això no seria possible. Us convido a gaudir de tot el que FiraBell té per oferir. Estic segur que trobareu productes que us sorprendran i us encantaran. Gaudiu de la fira, descobriu el millor de Bellcaire d'Urgell i, sobretot, passeu una jornada inoblidable entre nosaltres.

Jaume Montfort i Samà

Alcalde de Bellcaire d'Urgell 


DISSABTE 1 DE JUNY DE 2024

A 2/4 de 10 del vespre

Muntar FiraBell cansa molt i fa venir gana. Per això hi haurà l’habitual SOPAR DE LA VIGÍLIA DE LA FIRA a la plaça del Mercat, amenitzat pel grup KASONRONDA. El sopar consistirà en un entrepà de llonganissa i una beguda. Preu: 7 euros. Us podeu apuntar a les oficines municipals fins al dijous 30 de maig.

DIUMENGE 2 DE JUNY DE 2024

A les 10 del matí, Inauguració oficial de la VIII edició de FiraBell presidida per la Hble. Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, visita de les autoritats a la fira.

TASTETS I DEGUSTACIONS

- LLET NOSTRA presenta la Vaca Voltaire, una reproducció d’una vaca frisona a mida real. Quan es muny, les sensacions i el mecanisme són idèntics als reals, ja que incorpora un dispositiu que expulsa llet només si es fa correctament. Amb aquesta activitat, LLET NOSTRA vol apropar la natura i el món ramader a tots els nens i nenes. També serveix per ensenyar-los d’on prové la llet, un aliment bàsic per seguir una dieta sana i equilibrada. A més, els visitants rebran iogurts com a obsequi, amb músic i tot!

Podreu veure la Vaca Voltaire de LLET NOSTRA a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya.

- Tapes de productes locals amb menció especial per al picadillo de corder amb fruita, el plat insígnia de FiraBell. Podreu degustar-lo a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya.

- A 2/4 d’1 del migdia, degustació de patés vegetals a càrrec de Blet One Healt.

- A 2/4 de 6 de la tarda, a l’estand de la Federació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat, torna el divertit concurs de menjar síndria. I tot seguit, a les 6 de la tarda i al mateix estand, amb especial dedicació al jovent, Marca’t una hamburguesa de cal Sargaire. Els cultius amb què alimenten les seves vedelles, rics en omega3 i vitamina E, proporcionen una carn de primeríssima qualitat i amb propietats antioxidants. 

- Tasts a cal Perejaume. L’estand de BellcaireXperience ens ofereix l’oportunitat de visitar l’antic celler de cal Perejaume, amb exposició de fotografies i mostra d’eines del camp incloses. A més, al mateix estand hi haurà barra de vins, vermuts i refrescos, i a les 12 del migdia s’hi farà un tast d’escumosos de Costers a càrrec del sumiller Jordi Martínez i un tast de vermuts “El Clandestí” a càrrec d’Elixirs de Ponent. Les places són limitades. Podeu inscriure-us al tel. 619732945. 

- A l’estand de la Societat de Caçadors, tastet de civet de cabirol.

MOSTRES I ACTIVITATS LÚDIQUES

- Mercat de productes artesans de proximitat al carrer Major.

- Mostra Nacional d’Arts i Oficis de Pagès amb filadora, ferrer, cisteller, ceramista i bufador de vidre al carrer Major.

- Trobada de Ford Mustang al carrer Nord.

- Tallers d’estampació a càrrec de Quàlia a l’estand de l’Associació de Dones Isabelina. Hora: 2/4 de 7 de la tarda.

I PERQUÈ NO FALTI LA DIVERSIÓ...

-Tirolina i rocòdrom.

- Festa de bombolles de sabó gegants.

- El Zeppelin de la fira: un globus que sobrevolarà el recinte firal.

-Jocs de fusta familiars d’ahir i d’ara.

... I una sorpresa en forma de gaites i faldilles.

I, per si fos poc, podeu participar també al Concurs de Fotografia de la Fira. En trobareu les bases a les pàgines de Bellcaire Informació a les xarxes socials, o al web de l’Ajuntament.


BENVINGUTS A FIRABELL!

Nota: l’organització es reserva el dret de modificar aquest programa en cas que fos necessari.