Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran cloenda de la celebració dels 50 de Flama Catalana

Al llarg de l'any s'han fet actes per commemorar l'aniversai de la colla sardanista de Bellcaire d'Urgell

Integrants de la colla Flama Catalana
Integrants de la colla Flama Catalana

DISSABTE 08 OCTUBRE 2022

Dissabte 8 d'octubre es va fer el darrer dels actes programats per commemorar el 50è aniversari de la creació de la colla sardanista Flama Catalana de Bellcaire d'Urgell. Va ser una festa de cloenda al poliesportiu on es van ballar sardanes i també es va recordar la seva trajectòria amb una selecció de fotografies amb diferents colles que en van sorgir, els seus dansaires i una mostra dels seus banderins i la seva indumentària.
La ballada de sardanes va començar a la tarda amb la Cobla Tàrrega. Entre el seu repertori, es va ballar amb una rotllana de germanor la cançó "Bellcaire dansa", obra de Òscar Barqué en motiu de l'aniversari de Flama Catalana.

En acabar la primera part de la festa, es va sopar i després van tenir lloc els parlaments de Joan Solé, membre de Flama Catalana, Carles Vall, President de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, Jaume Montfort, alcalde de Bellcaire d'Urgell i Estefania Rufach, Vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i Vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Tots ells van tenir emotives paraules per a recalcar la importància que va tenir Flama Catalana per a l'impuls de l'esperit sardanista al municipi, i van felicitar als organitzadors per la genial iniciativa de dur a terme el conjunt d'actes durant l'any per la commemoració del seu aniversari.

Tot seguit van tornar els balls de sardanes. La Cobla Contemporània es va encarregar que el sarau durés fins a la matinada. Van haver molts moments divertits, com un imporivitzat concurs de colles, pluges de confeti, i ballades amb versions inèdites de sardanes a partir de música de moda actual com la Rosalía. Va ser un fi d'aniversari on tothom, sardanistes de Bellcaire i de fora, van disfrutar de valent!