Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’agrupació sardanista "Flama Catalana" de Bellcaire commemora els seus 50 anys amb un llibre

Es tracta d'un recull fotogràfic d'unes 350 fotografies per recordar la seva trajectòria i els seus integrants

Presentació dels llibre dels 50 anys de Flama Catalana al Poliesportiu
Presentació dels llibre dels 50 anys de Flama Catalana al Poliesportiu

DIUMENGE 19 DESEMBRE 2021

Aquest diumenge al matí s'ha fet la presentació del llibre 50 ANYS DE FLAMA CATALANA 1971-2021 al Poliesportiu municipal de Bellcaire d'Urgell. Amb aquesta obra s'il·lustra el mig segle d'història de l'agrupació sardanista del municipi i es recorda els seus integrants a través d'unes 350 fotografies.

El recull fotogràfic de la Flama Catalana és un extens treball impulsat per Josep Maria Sabaté, Anna Carrera i Elisabet Pallàs. A l'acte han explicat el procés d'elaboració del llibre i els esforços per a la recerca de les fotografies i identificació de les persones que hi apareixen. També han agraït la participació de tothom que ha contribuït en la cessió d'imatges.

L'alcalde Jaume Montfort ha felicitat als creadors del llibre per l'excel·lent tasca realitzada i ha encoratjat a mantenir viva l’associació i la cultura de la sardana a Bellcaire. També hi han intervingut Mercè Carulla, diputada de la Diputació de Lleida i Pepita Solsona, vicepresidenta de la Ferderació Sardanista de Lleida, que han destacat l'empenta de Bellcaire en l'àmbit sardanista de les comarques de Lleida.

En acabar la presentació s'han pogut adquirir exemplars del llibre, que també es pot comprar a l'Ajuntament i a les llibreries de Bellcaire d'Urgell.

Durant aquest any i l’any vinent es celebraran diferents actes per commemorar aquest aniversari, que va començar el passat mes de setembre per la Festa Major, amb una ballada de sardanes d'antics sardanistes, fundadors de l’Agrupació. També està previst fer una Cantata de Corals l'abril vinent, i un nou concurs de colles sardanistes el mes de maig. Finalment se celebrarà un aplec de sardanes a l'ermita del Pedrís i una celebració amb sopar inclòs a l'octubre del 2022 com a cloenda d'aquesta efemèride.