Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sardanes, protagonistes de la Festa Major

Arrenca l'any per a celebrar els 50 anys de Flama Catalana

Foto dels grups dels sardanistes que van participar a la festa dels 50 anys de Flama Catalana
Foto dels grups dels sardanistes que van participar a la festa dels 50 anys de Flama Catalana

DISSABTE 11 SETEMBRE 2021

Dissabte 11 de setembre es va donar el tret de sortida a un any on es realitzaran diferents actes per celebrar el 50è aniversari de la creació de la colla sardanista Flama Catalana de Bellcaire d’Urgell, que va debutar el 12 de setembre de l’any 1971. Va ser la llavor de l’inici de l’aprenentatge per ballar sardanistes de molts joves i petits amb la consecució en poc temps de comptar amb vuit colles sardanistes al municipi. Colles que van participar de manera activa en els concursos organitzats en altres poblacions i que van situar a Bellcaire com una de les poblacions amb més colles sardanistes actives de la demarcació.

Va ser una festa multitudinària que formava part de la Festa Major del municipi. S’hi van implicar amb moltes ganes i il·lusió una trentena dels sardanistes que havien format part de les colles de Bellcaire i que van reviure moltes de les emocions que els transmetia el ball en la joventut.

Inici del ball amb el galop d'entrada
La celebració va començar amb l’espectacle Gira i gira, molt engrescador i participatiu amenitzat per la Cobla de Bellpuig i el Grup PocaSol3. Seguidament, la Colla Sardanista de Bellcaire i la Colla Fonts de Valldans de Ponts van aparèixer a la plaça amb un galop d’entrada. Cadascuna de les colles es va exhibir ballant sardanes, i finalment es va fer una sardana de germanor amb una gran rotllana a la Plaça Major.
Una de les rotllanes durant la celebració

L’acte va acabar amb les paraules de Joan Solé, que havia estat cap de colla, i va recordar l’aventura gratificant que va començar fa 50 anys. També es va homenatjar a José Cano, un dels mestres que va ensenyar sardanes a Bellcaire. Matilde Sala va llegir un manifest de l’ANC dedicat a la diada i l’alcalde Jaume Montfort va agrair l’encertada iniciativa per commemorar els cinquanta anys de colles sardanistes a Bellcaire durant tot l’any.

Sardana de germanor que va cloure la festa