Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa de la V edició de FIRABELL, 26 de setembre

V Edició de FiraBell, la fira del comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat

DIJOUS 16 SETEMBRE 2021

Salutació

Torna FiraBell, i torna amb més empenta que mai. Després del parèntesi provocat per la pandèmia, que va obligar a fer la IV edició de 2020 en format virtual –i que, tot i així, va rebre més de 14.000 visualitzacions-, arriba ara en format totalment presencial la V edició de FiraBell, la fira del comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat de Bellcaire d’Urgell. I FiraBell torna perquè és necessària. Per continuar mostrant allò que pot oferir Bellcaire al visitant, per fer palès el dinamisme d’aquest poble i la seva gent, i també per donar-nos a nosaltres mateixos i als nostres veïns el cop de moral que ens cal –i que ens mereixem- després de tant temps de patiment i angoixa per culpa de la pandèmia. És per això que l’edició d’enguany ve farcida amb un ampli ventall de propostes per satisfer tots els públics, amb degustacions, activitats d’esbarjo, exposicions, tallers i mostres de tota mena, començant ja el divendres 24 amb l’espectacle “L’home orquestra” del Peyu i el dissabte 25 amb el tradicional sopar de l’expositor. Volíem que FiraBell tornés amb força, i honestament creiem que ho hem aconseguit. La nostra fira va néixer amb la intenció de donar a conèixer Bellcaire i ara té, a més, la funció d’encarar la represa de la tan desitjada normalitat, cosa que la converteix encara més en un aparador privilegiat del tarannà dels bellcairencs i de la seva capacitat de superació. Gaudiu, doncs, d’aquesta nova edició de Firabell que hem pensat i preparat amb tot l’entusiasme del món.

Jaume Montfort i Samà

Alcalde de Bellcaire d’Urgell

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 24 setembre

21.00: “L’home orquestra” amb el Peyu al Poliesportiu Municipal. Venda anticipada a les oficines de l’Ajuntament: 8 euros. Taquilla: 10 euros.

Dissabte 25 setembre

21.30: Sopar de vigília de la fira a la plaça del Mercat. Entrepà de llonganissa + beguda: 5 euros. Cal treure els tiquets a les oficines de l’Ajuntament fins el dimecres 22 de setembre.

Diumenge 26 de setembre

10.00: Inauguració oficial de la V edició de Firabell a la sala d’actes de l’Ajuntament.

10.30: Trabucada amb els Trabucaires de Solsona a la plaça Major.

11.00: Visita de les autoritats a la fira.

12.00: Diàlegs sobre els oficis de la carn i taller pràctic de desossar i tallar diferents parts del corder i el conill dirigit per Vicenç Mor, coordinador i formador de la Fundació d’Oficis de la Carn. Amb la col·laboració de Marc Ibars, de Carnisseria ca la Pastora, el ramader Josep Gregori Perelló i Josep Guasch, de Conill de les Serretes. Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

- Durant tot el matí: Cuina solar en acció amb Manolo Vilchez. Se servirà cafè fet a la mateixa cuina solar (si fa sol!). Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

- Durant tot el matí: Demo de destil·lació de plantes medicinals amb alambí tradicional de coure a càrrec de Roser Casellas. Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

- Durant tot el matí: Concurs de melmelades. Es recolliran durant el matí i a la tarda se’n farà el tast i el lliurament de premis, consistents en dos lots gentilesa de Veritfruit. Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

- Durant tot el matí: Degustació de civet de porc senglar. Estand de l’associació de caçadors de Bellcaire.

- Durant tot el matí: accions de carrer amb Alea Teatre pel recinte firal.

13.30: Dinar de Picadillo de Bellcaire supervisat pel cuiner Sergi de Meià. Per causa de les normes sanitàries, el picadillo se servirà per emportar a l’estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida. Preu del tiquet: 10 euros. Es pot treure els tiquets a les oficines de l’Ajuntament fins dimecres 22 de setembre.

17.30: Tradicional Concurs de menjar síndria. Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

18.00: Tast de vins. Estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

Durant tot el dia:

- Mostra sobre la piràmide alimentària adreçada als infants a l’estand de l’Associació de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida.

- Jocs de fusta gegants a la plaça Major.

- Mostra d’oficis artesans al carrer Major.

- Exposició de vehicles clàssics al carrer Nord.

- Concentració de Ford Mustang al carrer Nord.

- Exposició d’eines del camp a casa del sr. Ramon Teixidó, al carrer Nord.

- Exposició sobre les Brigades Internacionals a la Guerra Civil a la sala d’exposicions de l’Ajuntament.

Es respectaran totes les normes sanitàries vigents. Es recomana l’ús de la mascareta per tot el recinte de la fira.

L’organització es reserva la possibilitat d’introduir modificacions en aquest programa si fos necessari.

Galeria d'imatges