Programa FiraBell, diumenge 4 de juny
VII Fira del Comerç, Indústria, Artesania i Productes de Proximitat
DIJOUS 25 MAIG 2023
DISSABTE 3 DE JUNY DE 2023
A les 19.00 h
Inauguració de l'exposició de pintura de Quim Mas, a la sala d'exposicions
A les 10 de la nit
Muntar FiraBell cansa molt i fa venir gana. Per això hi haurà l'habitual SOPAR DE LA VIGILIA de la fira a la plaça del Mercat, amenitzat enguany pel grup KASONRONDA.
El sopar consistirà en un entrepà de llonganissa i una beguda. Preu: 5 euros.
Us podeu apuntar a les oficines municipals fins al dijous 1 de juny.
Lloc: plaça del Mercat
DIUMENGE 4 DE JUNY DE 2023
Durant tot el dia
·Mercat de productes artesans de proximitat
·Mostra Nacional d'Arts i Oficis de Pagès: ferrer, cisteller, ceramista, fassina d'aiguardent, bufador de vidre i teixidor.
· Tirolina i rocòdrom
· Caravana de burrets: viatges per als infants al llarg del recinte
· L'aizkolari català, escultures de fusta amb xerrac mecànic: exhibició del domini del xerrac mecànic amb l'elaboració d'escultures de fusta.
· Atraccions ecològiques: cavallets i barca
· Food tracks
· Exposició d'eines tradicionals del camp de Ramon Teixidó, al carrer Nord Exposició de manualitats a l'estand de l'Associació de Dones Isabelina. Al mateix estand, a la tarda, hi haurà jocs i animació per a la mainada.
· Tastet de civet de porc senglar, ofert per la Societat de Caçadors
· Trobada de vehicles Ford Mustang
A les 10 del matí
Inauguració oficial de la VII edició de Firabell a la sala d'actes de l'Ajuntament, presidida per Montserrat Bergés, delegada del Govern a Lleida. Tot seguit, visita de les autoritats a la fira.
De 10.30 a 13.30 h
· La Bomba! Bombolles de sabó gegants
· Jocs gegants tradicionals de carrer
De 12.00 a 13.00 h
Espectacle itinerant: Els Dinosaures Nòmades
De 16.00 a 19.00 h
· Jocs de fusta familiars d'abans i d'ara
Diumenge, aniu-vos a la declaració Cuidem del nostre entorn i en conseqüència de la nostra salut. Alimentem-nos amb productes cerebroactius.
Amb la col·laboració de la Càtedra de Neurogastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut del Patrimoni Culinari Català.
Durant tot el matí als estands de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya, a la plaça del Mercat:
A les 12.00 h
Presentació: Dr. Miguel Sanchez Romera, Neuròleg i Xef, director de la Càtedra de Neurogastronomia de la UAB.
Què vol dir cerebroactiu?
Tastem els productes patrimonials cerebroactius:
Selecció de productes dels pagesos que dediquen el seu esforç a recuperar varietals històriques de Catalunya.
Presentació del projecte Les llotges de producte de proximitat, un sistema de compra responsable per la restauració col·lectiva.
A càrrec de Llorenç Llop president de la Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya.
A les 12.00 h
Vermut musical amb múltiples tapes de productes locals que acabarem amb el nostre picadillo de corder amb fruita.
A les 18.00 h i amb dedicació especial al jovent...
Marca't una hamburguesa de Cal Sargaire. Els cultius amb què alimenten les seves vedelles, rics en àcids grassos poliinsaturats (omega3 i àcid linoleic conjugat) i vitamina E, proporcionen una carn molt infiltrada i amb propietats antioxidants.
El pa és fet amb farines de varietats històriques de cereals, amb "blat del cor" i "xeixa".
A les 18.30 h
Concurs de menjar síndria
ORGANITZA: Ajuntament de Bellcaire d'Urgell
COL·LABOREN: Consell Comarcal de la Noguera, Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya, Federació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Catalunya, Associació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat, Institut d'Estudis Ilerdencs,
COORDINACIÓ: Mapamundi produccions
Nota: l'organització es reserva el dret de modificar aquest programa en cas que fos necessari.