Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Substitució de l'enllumenat públic de Bellcaire per a un estalvi energètic

DIJOUS 23 MARÇ 2023

L’any 2021, l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell va finalitzar els treballs de “Reforma de l’enllumenat públic” d’aquest municipi. Aquesta obra ha estat subvencionada en un 50% pel programa d’ajudes de l’enllumenat exterior del Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) i en un 25% pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

L’obra ha consistit en la substitució de les llumeneres existents en tecnologia de descàrrega per llumeneres de nova tecnologia LED, essent la finalitat de la reforma adequar els nivells lumínics i d’uniformitat dels vials existents a la normativa vigent corresponent al RD 1890/2008 d’Eficiència Energètica en Instal·lacions d’Enllumenat Exterior, de forma que s’ha obtingut una millora considerable de la qualitat visual dels carrers per part dels usuaris de la via pública.

La tecnologia LED comporta una millora qualitativa en la percepció visual de l’entorn urbanístic de la població, a més d’una considerable reducció de la contaminació lluminosa. Això no obstant, el fet més importants és el gran estalvi energètic i, per tant, econòmic del qual s’ha beneficiat el municipi, ja que segons el Projecte de Reforma de l’Enllumenat Públic es preveu un estalvi energètic de 92.881 KWh/any, és a dir, una reducció del consum del 71% que significa un estalvi anual d’uns 13.000,00 € aproximadament.