Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Substitució de l'enllumenat públic de Bellcaire per a un estalvi energètic

Suposarà una reducció del consum del 71% i un estalvi anual aproximat de 13.000€

DILLUNS 12 ABRIL 2021

Aquest 2021 l’Ajuntament de Bellcaire d'Urgell té previst finalitzar els treballs de l’obra de Reforma de l’enllumenat públic del municipi. Aquesta obra és subvencionada en un 50% pel programa d’ajudes de l’enllumenat exterior del Fons Europeu del Desenvolupament Regional (FEDER) i en un 25% per la Diputació de Lleida.

L’obra consisteix en la substitució de les llumeneres actuals en tecnologia de descàrrega per llumeneres noves de tecnologia LED. La finalitat de la reforma és adequar els nivells lumínics i d’uniformitat dels vials actuals a la normativa vigent corresponent al RD 1890/2008 d’Eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior. Obtenint així una millora considerable de la qualitat visual dels carrers per part dels usuaris de la via pública. La tecnologia LED comporta una millora qualitativa en la percepció visual de l’entorn urbanístic de la població, a més d’una considerable reducció de la contaminació lluminosa. No obstant això, el fet més important es el gran estalvi energètic i, per tant, econòmic del qual es beneficiarà el municipi.

Segons el projecte de Reforma de l’enllumenat públic, es preveu un estalvi energètic de 92.881 kWh/any, és a dir una reducció del consum del 71%, que significa un estalvi anual aproximat de 13.000€.